BOTOX

Træt af din rynker? 

Som årene går, bemærker mange, at de før så charmerende smilerynker omkring øjnene bliver permanente og giver et tiltagende ældet udseende. I de senere år er flere behandlingsmetoder mod rynker dukket op. Et af metoderne er injektioner af botulinum toksin i muskulaturen lige under ansigtshuden.

Hvad er BOTOX? 

Botox er en behandling mod rynker.

Som årene går, bemærker mange, at de før så charmerende smilerynker omkring øjnene bliver permanente og giver et tiltagende ældet udseende. I de senere år er flere behandlingsmetoder mod rynker dukket op.
En af metoderne er injektioner af botulinum toksin i muskulaturen lige under ansigtshuden.

I Danmark findes botulinum toksin i tre præparater, nemlig præparaterne ”Botox” fra firmaet Allergan, ”Dysport” fra firmaet Ipsen og ”Xeomin” fra firmaet Desitin.

Præparatet virker ved at blokere de nerveender, der forsyner muskulaturen i ansigtet. Der er tale om små mængder toksin og virkningen beror på, at huden glattes ud fordi muskulaturen under den afslappes. Injektionerne anlægges lige ud for ydre øjenkrog, mellem øjnene eller i panden. Der kan også behandles omkring munden for rynker, ligesom nedadhændende mundvige kan behandles med injektioner ved kæbekanten. Nerveenderne vil med tiden (typisk 2-3 måneder) gradvist begynde at fungere igen og en gentagelse af behandlingen kan efter behov foretages efter ca. 3 måneder. Det anbefales, at man ikke kommer til ny behandling, før der er gået mindst 3 måneder, da der ellers er risiko for, at immunforsvaret ”opdager” det fremmede protein, som botulintoksinet er, og danner antistoffer. Disse kan nedbryde præparatet, som derved mister sin virkning.
Behandlingen er ikke effektiv overfor rynker forårsaget af løs hud (f.eks. ”poser under øjnene”).

 

Behandlingerne med BOTOX udføres af overlæge og speciallæge i Klinisk Neurofysiologi Just Christensen.
 

Kontakt os på tlf. +45 97 42 02 92 og hør mere om vores behandlinger og få nærmere information.
Booking kan foretages  på www.neuroklinikken.dk